Luo jokainen lahja omalla kuvalla tai tekstillä.

Lähetä lahja suoraan vastaanottajalle.

Lisää mukaan ilmainen tervehdyskortti.

Luo jokainen lahja omalla kuvalla tai tekstillä.

Lahja meiltä on aina uniikki sillä sinä olet luonut sen itse. Löydät meiltä varmasti täydellisen lahjan jokaiseen tilaisuuteen kuten myös niihin pieniin hetkiin kun haluat vain sanoa kiitos tai kertoa jollekin, että ajattelet heitä.

Lähetä lahja suoraan vastaanottajalle.

Jos haluat yllättää perheenjäsenen, ystävän tai kollegan, mutta et voi nyt tavata heitä niin lähetä lahja suoraan heidän osoitteeseensa, monet lahjoistamme mahtuvat jopa postiluukusta.

Lisää mukaan ilmainen tervehdyskortti.

Ostoskorissa voit lisätä lahjan mukaan ilmaisen tervehdyskortin, johon voit kirjoittaa henkilökohtaisen viestin ja paljastaa keneltä lahja on.

Do's en don'ts als je op kraamvisite gaat

Vinkit vieraillessasi vastasyntyneen luona

On niitä, jotka rakastavat nähdä vastasyntyneitä vauvoja, ja sitten taas niitä, joita kohtaaminen jännittää. Pidänkö vauvaa sylissä? Voinko koskea vauvaan? Onko olemassa kirjoittamattomia sääntöjä, jotka minun tulisi tietää?

Kysyimme muutamilta tuoreilta vanhemmilta vinkkejä ja neuvoja, jotta voit valmistautua hyvin vastasyntyneen ja tämän vanhempien tapaamiseen!

Ruokaa, kiitos!

Lähes kaikki vanhemmat mainitsivat tämän vinkin, ja siksi se onkin listamme kärjessä: tuo mukanasi ruokaa, joka ei vaadi valmisteluja, mielellään jotakin terveellistä. Ehkä lasagne, suolainen piiras tai kattilallinen pastaa. Tuoreilla vanhemmilla ei ole pahemmin aikaa miettiä ruoanlaittoa tai kaupassa käymistä. Jos et ole mielestäsi erityisen hyvä kokki, jatka listassa eteenpäin.

Käynti supermarketissa

Jos sinulla on vapaata aikaa ja haluat auttaa tuoreita vanhempia, voisit esimerkiksi ehdottaa ruokaostosten tekemistä heidän puolestaan? Tämä miellyttää erityisesti monilapsisia perheitä, sillä näin vanhempien ei tarvitse lähteä ruokakauppaan koko lapsikatraan kanssa. Vanhemmat eivät tietenkään oleta, että hoidat koko viikon ostokset kerralla, mutta voisit hakea jotakin välttämätöntä, kuten vaippoja ja ruokaa illaksi.

Kuka tulee katsomaan vauvaa?

Isovanhemmat, tädit, sedät ja ystävät ovat kaikki tietysti tervetulleita, mutta muistakaa, että tuore äiti on vasta synnyttänyt ja tarvitsee lepoa. On siis ehkä parempi jättää omat lapset kotiin vieraillessasi ensimmäisen kerran vauvan luona, jotta vierailu olisi mahdollisimman rauhaisa. Puhu tästä etukäteen tuoreiden vanhempien kanssa ja sovi, kenen kanssa tulet vierailulle. Ja muista: äiti päättää!

Vältä päivän kiireisimpiä hetkiä

Riippuen lasten määrästä vanhemmilla voi olla kiireisiä hetkiä useamman kerran päivässä, erityisesti ruoka-aikaan. Perhe valmistaa ruokaa, syö, pesee astiat ja yrittää saada vauvan nukkumaan.
Nämä hetket eivät ole parhaimpia vierailuhetkiä sekä perheelle että itsellesi. Keskustele vanhempien kanssa etukäteen ja kysy, mikä vierailuaika sopii heille parhaiten, ja noudata sovittua aikaa. Jos olet myöhässä, saatat huomaamattasi sekoittaa päivän ohjelman, mikä on erityisen harmillista alkuaikoina.

Ei kuvia, kiitos!

Ymmärrämme, että haluat ottaa söpöjä kuvia vauvasta ja jakaa niitä sosiaalisessa mediassa, mutta oletko varma, että vanhemmat pitävät siitä? Vältä vastasyntyneen kuvien julkaisua sosiaalisessa mediassa kysymättä ensin lupaa vanhemmilta, vaikka olisit vauvan isovanhempi. Vanhemmat haluavat ehkä julkaista kuvan itse ensimmäisinä, tai eivät halua vauvan kuvia lainkaan sosiaaliseen mediaan.

Tunnetko olosi kipeäksi? Pysy kotona.

Jos sinulla on nuhaa tai muuten heikko olo, kerro siitä vanhemmille, etenkin aivan alkuaikoina. He saattavat pyytää sinua käymään vierailulla tervehdyttyäsi, mikä onkin parempi. Muista, että pienikin nuha voi olla vakavaa pikkuvauvalle.

Ikkunavierailu

Vallitsevan virustilanteen vuoksi tuoreet vanhemmat eivät välttämättä halua ottaa vieraita vastaan kotiinsa, mutta he haluavat silti näyttää uuden pienokaisen lähimmilleen. Kysy vanhemmilta, suostuisivatko he "ikkunavierailuun", jolloin näet vauvan mutta turvalliselta etäisyydeltä. Se ei ole ihanteellista, mutta anna aina vanhempien päättää.

Älä koske (ilman lupaa)

Sinun tekee varmasti mielesi koskea pikkuvauvaa tai ottaa hänet syliisi, mutta pyydä aina vanhemmilta lupaa siihen. Se tuskin haittaa heitä, mutta parempi on kysyä etukäteen.
Vanhempien pitäisi myös kysyä sinulta, haluatko pitää vauvaa sylissä ennen kuin he vain istuttavat tämän käsivarsillesi. Kaikki eivät tunne itseään valmiiksi vauvan sylissä pitämiseen tai he mieluummin tekevät sen istuessaan. Jos vanhemmat yrittävät antaa vauvaa sinulle kysymättä lupaa etkä tunne oloasi valmiiksi, sano se heille ystävällisesti.

Ennen lahjan ostamista

Vauvoille on tarjolla aivan ihania lahjoja! Ennen kuin ostat tusinan potkupukuja, sukkia ja vauvan myssyjä, muista kysyä mitä vanhemmat oikeasti tarvitsevat, sillä heillä saattaa olla entisiäkin vauvanvaatteita.
On ehkä parempi löytää vaihtoehtoinen lahja, joka on yksilöity juuri tälle vauvalle. Miten olisi yksilöity aterinsetti, johon on kaiverrettu vauvan nimi tai yksilöity lastenkirja, jossa lapsella on päärooli? Vauva ei voi käyttää näitä lahjoja heti, mutta ne kestävät pidempään ja ovat ihania muistoja. Jos haluat löytää muita hauskoja lahjaideoita, katso vinkkimme tämän sivun alaosasta tai katso kaikki lahjat vauvoille.

Lahja äidille

Lähes kaikki äidit kertoivat saaneensa ainakin yhdeltä vieraalta lahjan itselleen, mikä sai heidät tuntemaan olonsa erityiseksi. Usein vain vauva saa vaatteita, leluja tai sukkia, mutta äiti olisi erittäin tyytyväinen, jos häntä muistetaan rentouttavalla Dove-lahjasetillä tai herkullisella suklaalla.

Aika mennä

Yritä huomata kaikki tuoreiden vanhempien vinkit siitä, että vieraiden olisi aika lähteä kotiin. He eivät ehkä kehtaa sanoa sitä suoraan, sillä olet heille tärkeä. Muista, että ihanteellinen vierailuaika on tunnin, korkeintaan kaksi tuntia. Jos kuulet heidän sanovan "Olen niin väsynyt", tai "Voisin mennä päiväunille", tiedät, että on aika lähteä. Kerro heille, että sinun on aika mennä ja että tulet mielelläsi käymään uudelleen, kun se heille sopii. Jos he haluavat sinun vielä jäävän, he varmasti sanovat sen sinulle.

12 ihastuttavaa vauvan lahjaa

Jos olet valmis vierailulle ja tarvitset enää täydellisen lahjan, katso alta 12 suosikkilahjaamme vauvoille tai katso koko lahjavalikoimamme vauvoille.

Jos et voi käydä vierailulla vauvan luona, älä hätäile; lähetämme yksilöidyn lahjasi suoraan vauvan kotiin. Lisää lahjaan henkilökohtainen viesti, jotta he tietävät, keneltä lahja on.Katso kaikki blogit