Luo jokainen lahja omalla kuvalla tai tekstillä.

Lähetä lahja suoraan vastaanottajalle.

Lisää mukaan ilmainen tervehdyskortti.

Luo jokainen lahja omalla kuvalla tai tekstillä.

Lahja meiltä on aina uniikki sillä sinä olet luonut sen itse. Löydät meiltä varmasti täydellisen lahjan jokaiseen tilaisuuteen kuten myös niihin pieniin hetkiin kun haluat vain sanoa kiitos tai kertoa jollekin, että ajattelet heitä.

Lähetä lahja suoraan vastaanottajalle.

Jos haluat yllättää perheenjäsenen, ystävän tai kollegan, mutta et voi nyt tavata heitä niin lähetä lahja suoraan heidän osoitteeseensa, monet lahjoistamme mahtuvat jopa postiluukusta.

Lisää mukaan ilmainen tervehdyskortti.

Ostoskorissa voit lisätä lahjan mukaan ilmaisen tervehdyskortin, johon voit kirjoittaa henkilökohtaisen viestin ja paljastaa keneltä lahja on.

Tutustu laajaan valikoimaan yksilöitäviä äitienpäivälahjoja. Muokkaa omasi haluamallasi valokuvalla, nimellä ja/tai tekstillä ja tee tästä äitienpäivästä unohtumaton juhlapäivä.

159 Lahjat

Olet nähnyt 48 / 159 lahjaa

Äitienpäivälahja

Äitienpäivää vietetään Suomessa toukokuun 2. sunnuntaina. Vuonna 2024 äitienpäivä on 12.5. ja äitienpäivää on juhlittu Suomessa jo yli 100 vuoden ajan.

Äitienpäivälahja tuottaa monelle päänvaivaa, etenkin, jos äidillä tuntuu olevan jo kaikkea. Jos et vielä tiedä, mitä ostaisit äidille lahjaksi, nappaa parhaat vinkit talteen tältä sivulta. Löydät valikoimasta sopivat lahjat niin mummoille, tuoreille äideille kuin omalle rakkaalle äidillesi.

Äitienpäivälahja mummolle

Kun etsit täydellistä äitienpäivää mummolle, on hyvä muistaa, että mummoja on hyvin erilaisia. Siinä missä osa mummoista arvostaa hyvää kirjaa ja käpertyy mielellään sohvan nurkkaan lukemaan, osaa viehättää vauhdikkaampi meno. Mieti, mitä mummosi harrastaa, tai minkälaisia kiinnostuksen kohteita hänellä on.

Jos mummo edustaa kotona viihtyvää sorttia, personoitu teemuki tai vesilasi voivat olla mukavia, varmasti käyttöön tulevia lahjoja. Menevämpi mummo arvostaa kenties vuosikalenteria tai bullet journalia. Jos mummo taas viihtyy nojatuolin sijaan lenkkipoluilla hikoillen, kuinka olisi mummon nimellä varustettu urheilupaita?

Hyvä lahjavinkki on myös palapeli, joka pitää aivonystyrät aktiivisina. Palapelit eivät ole vain lasten juttu, vaan moni aikuinen viettää mielellään sateisia iltoja palapelin parissa. Voit teettää mummolle esimerkiksi lapsenlapsen kuvalla varustetun palapelin, jonka voi koota yhä uudelleen ja uudelleen. Kun lapsi kasvaa, mummo ja lapsi voivat koota palapeliä myös yhdessä. Halutessaan palapelin voi myös kehystää ja ripustaa seinälle.

Äitienpäivälahja askartelu

Jos haluat antaa äidillesi kaikkein persoonallisimman mahdollisimman lahjan, et todennäköisesti löydä sitä kaupasta. Moni askartelee omalle äidilleen kortin tai auttaa esimerkiksi lasta äitienpäiväkortin tekemisessä. Mikään ei ole aidompaa, kuin lapsen itse tekemä kortti. Moni äiti säästää lapsen tekemät kortit jopa lapsen aikuistumiseen asti.

Kortin lisäksi myös lahja on helppo toteuttaa askartelemalla. Netistä löytyy paljon hyviä ohjeita ja inspiraatiota lahjan laatimiseksi. Koriste-esineet, paperiset kukat ja korut onnistuvat tumpelommaltakin, kunhan käytössä ovat hyvät ohjeet. Äitienpäivä ideoita askarteluun voi etsiä esimerkiksi Pinterestistä tai sosiaalisesta mediasta.

Erityisen koskettavia ovat lasten askartelemat lahjat. Miten olisi vaikkapa lapsen maalaama saviruukku, johon voisi ostaa täydennykseksi keväisiä kukkia? Myös lapsen tekemä äitienpäivälahja koru on koskettava ja persoonallinen lahja, jonka äiti varmasti muistaa. Toisaalta aivan tavallinen mukikin muuntautuu hyvin persoonalliseksi lahjaksi, jos sen varustaa äidille tärkeällä kuvalla tai merkittävällä tekstillä.

Äitienpäivälahja tuoreelle äidille

Ensimmäinen äitienpäivä on varmasti ikimuistoinen jokaiselle tuoreelle äidille. Juliste äitiyden alkutaipaleelta, personoitu vauvan body tai vyölaukku, jonka avulla äiti saa vaunulenkille näppärästi mukaan avaimet ja puhelimen, ovat varmasti hyödyllisiä ja koskettavia lahjoja.

Tuoreella äidillä ei välttämättä ole juurikaan aikaa ruoanlaittoon, joten nopea energia kuten suklaa on aina tervetullut apu. Kun suklaarasian varustaa omalla tai vaikkapa lapsen kuvalla, on suosio taattu. Toisaalta muistojen keräämistä varten voi ostaa valokuvalla varustetun peltirasian, jonne sujahtavat helposti esimerkiksi ensimmäiset valokuvat vauvasta tai vauvan ensimmäinen hiuskiehkura.

Lahjalla voit muistuttaa äidin merkityksestä ja siitä tärkeästä työstä, jota hän tekee lapsen eteen. Muista tuoretta äitiä sellaisella tavalla, joka tuntuu sinusta luontevalta ja hyvältä.

Äitienpäivälahja 2024

Monet äitienpäivälahjat ovat ajattomia, vaikka toki joinakin vuosina lahjojen joukossa voi olla erityisiä hittituotteita. Kukat, lahjakortit, tuoksut ja suklaa ovat kestosuosikkeja, jotka toimivat vuodesta toiseen. Äitejä halutaan hemmotella ja hemmotteluun on olemassa useita eri tapoja.

Vuonna 2024 trendeissä tulee varmasti korostumaan ympäristötietoisuus. Jos äiti on vielä työelämässä, kuvamuki on tervetullut piristys työpisteelle ja edesauttaa paperimukien korvaamisessa toimistolla. Kiireiselle perheenäidille termosmuki voi olla tervetullut apu, jotta äiti voisi nauttia aamukahvin kuumana muulloinkin kuin äitienpäivänä.

Onko lahjan saava äiti kenties viherpeukalo? Puutarhassa viihtyvä äiti saattaisi ilahtua nähdessään kasvun ihmeen, onhan kevät monen puutarhurin mielestä vuoden parasta aikaa. Jos äidin puutarhassa ei ole tilaa puulle tai äiti asuu kerrostalossa, mikset ostaisi äidille kasvinsiemeniä? Siemeniä voi kasvattaa helposti myös parvekkeella ja villikukat ilahduttavat myös pörriäisiä.

Hauskat äitienpäivälahjat

Joidenkin mielestä perinteiset lahjat ovat tylsiä ja äidille halutaan ostaa jotakin hauskaa. Tässä kohtaa kannattaa aina miettiä, miten oma huumorintaju ja äidin huumorintaju osuvat yksiin. Esimerkiksi esiliina saattaa olla jonkin mielestä todella hauska lahja, toinen taas haluaisi lahjaksi mieluiten jotakin sellaista, joka ei muistuta loputtomista kotitöistä.

Jos etsit äitienpäivälahjaa esimerkiksi puolisollesi, on yleensä melko turvallista hankkia hauska lahja, koska tiedät, mitä puolisosi pitää hauskana. Pitäisikö puolisosi esimerkiksi hauskasta tekstipaidasta, kuvasukista tai hauskoista alusvaatteista? Hellyttävä ItsieMe -pupu on niin ikään hauska ja ehdottomasti persoonallinen äitienpäivälahja, sillä pupuun voi liittää haluamansa henkilön kasvokuvan.

Hauska ja yksinkertainen lahja voi olla myös mitali, jolla osoitat tyylikkäästi mutta simppelisti, miten äiti on paras lajissaan. Äiti voi pitää mitalia kaulassaan vaikka vuosittain, aina äitienpäivänä.

Äitienpäivälahja ideoita

Netti on pullollaan vinkkejä äitienpäivälahjoiksi, mutta lahjaa hankkiessa kannattaa miettiä, mistä äiti aidosti ilahtuisi. Toisille äideille tavaraa on kertynyt jo paljon, joten paras lahja voi olla myös aineeton tai helposti kulutettava, esimerkiksi suklaarasia omalla painatuksella. Niin ikään lahjakortti on yleensä saajalleen mieluisa, eikä jää hyllyn päälle pölyttymään.

Jos äiti viihtyy keittiössä, puinen, äidin nimellä varustettu leikkuulauta tai tarjotin on tyylikäs ja käytännöllinen lahja. Toisaalta keittiön seinälle voi hankkia myös yhteisistä hetkistä muistuttavan, valokuvalla varustetun kellon. Viinien ystävää ilahduttavat kaiverretut viinilasit.

Onko äiti kenties mielestäsi ansainnut ennemminkin hemmottelua? Äidin nimellä varustettu, elegantti kylpytakki ilahduttaa varmasti ja muuntaa kylpyhuoneen oikeaksi koti-spaksi. Jos tämä ei vielä riitä viemään tunnelmaa kylpyläelämyksen tasolle, miten olisi äidin nimellä varustettu viininjäähdytin eli cooler tai juustotarjotin juustoveitsien kera?

Hanki lahja ajoissa

Jotta lahjan hankkiminen ei unohtuisi, ei sitä kannata jättää aivan viime tinkaan. Kannattaakin aloittaa jo nyt sivustomme valikoiman tutkailu, jotta lahja ehtii varmasti perille ajoissa. Tuotteiden arvioidut toimitusajat vaihtelevat tuotteiden mukaan ja täsmällisen toimitusajan näet tuotesivuilta. Saatavilla on yleensä myös Express-toimitus, mikäli lahjalla on jo hieman kiire.

Jos kaipaat vinkkejä lahjan valintaan, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Kerromme myös mielellämme, miten lahjan voi yksilöidä mieleisekseen, jolloin vastaan ei varmasti kävele toista samanlaista lahjaa. Katso myös sivustomme Usein kysytyt kysymykset -osio, josta löydät vastauksia yleisimpiin, asiakkaiden esittämiin kysymyksiin.

Yhteenveto

Äitienpäivää vietetään tänä vuonna 12. toukokuuta. Perinteisiä äitienpäivälahjoja ovat esimerkiksi kukat, suklaa, lasten askartelemat yllätykset ja kortit sekä erilaiset lahjakortit. Moni säästää lasten askartelemia kortteja ja lahjoja pitkään, jopa vuosikymmenien ajan.

Kun pohdit, minkälaisen lahjan hankkisit äidille, mieti aina saajan persoonallisuutta. Jos esimerkiksi tavaraa on jo kertynyt nurkkiin, voi helposti kulutettava lahja kuten suklaa olla paras vaihtoehto. Lahjasta saa persoonallisen myös liittämällä siihen valokuvan esimerkiksi perheen yhteisistä hetkistä, sillä monet lahjoistamme ovat personoitavissa saajan mukaan. Vinkkejä saat tarvittaessa myös asiakaspalvelustamme.

Loppujen lopuksi äitienpäivälahjasta ei kuitenkaan kannata stressata liikaa, sillä lahjassa ajatus on aina tärkein. Yoursurprisen valikoimasta löydät varmasti ilahduttavan lahjan jokaiselle äidille, oli kyseessä sitten lastesi äiti, oma äitisi tai vaikkapa isoäiti.

Äitienpäivälahjaideoita: Parhaat lahjavinkit erityiselle äidille

Äitienpäivälahjan löytäminen ei ole aina helppoa. Mitä annat henkilölle, joka on aina tukenasi? Olemme keränneet yhteen äitienpäiväideoita, joita arvostetaan aina ja jotka ovat samalla ainutlaatuisia:

  • Henkilökohtaiset äitienpäiväkorut: Yllätä hänet ainutlaatuisella rannekorulla tai kaulakorulla, jossa on hänen nimensä. Voit jopa personoida korun valokuvalla!
  • Henkilökohtainen suklaa: Kuka ei rakastaisi suklaata? Makea hetki pitkän päivän jälkeen on paras tapa juhlistaa arkea, ja se on vain yksi monista upeista henkilökohtaisista äitienpäivälahjoistamme.
  • Henkilökohtainen äitienpäivämuki: Näin äitisi saa sinut aina lähelleen, vaikka olisitkin kaukana. Tämä äitienpäiväkuvalahja muistuttaa häntä sinusta joka kerta, kun hän nauttii kupin teetä, kahvia tai kuumaa kaakaota.
  • Henkilökohtainen valokuvakehys: Sisältää valokuvan kauniista yhteisistä hetkistä, kuten syntymäpäivästä tai viimeisestä lomasta.

Kuivakukkakimppu ja henkilökohtainen kortti: Ne piristävät mitä tahansa huonetta ja voivat tehdä niiden vastaanottajan todella onnelliseksi.

Älä unohda kääriä henkilökohtaisia äitienpäivälahjoja hyvin ja liittää mukaan erityinen kortti. Ajatus lahjan takana on se, mikä tekee siitä erityisen. Kirjoita korttiin, kuinka paljon hän merkitsee sinulle ja kuinka paljon arvostat hänen aikaansaannoksiaan.

Mitä minun pitäisi antaa hänelle äitienpäiväksi?

Äitienpäivälahjoja räätälöitäessä ei ole olemassa vakioreseptejä. Äitisi ei odota mitään kallista tai budjetin ulkopuolista. Todennäköisemmin hän ei edes odota lahjaa, mutta se ei tarkoita, ettetkö voisi yllättää häntä merkityksellisellä lahjalla.

Kukkakimpuista suklaisiin on aina suosittuja lahjaideoita. Vaihtoehtoisesti voit keskittyä enemmän tunteisiin ja valita lahjan, joka juhlistaa sitä erityistä roolia, joka hänellä on elämässäsi. Voit tehdä tämän valokuvalla teistä kahdesta: kortti, jossa on hänelle erityinen lause; muki, jossa on hauska kuva viime lomilta; fleece-peitto, jossa on valokuvakollaasi, jotta hänellä olisi aina vierellään. Etsitpä sitten henkilökohtaisia lahjoja äidille pienestä lapsesta kumppanillesi tai omalle äidillesi, et voi mennä vikaan henkilökohtaisten äitienpäivälahjojen kanssa.

Parhaat lahjaideat vanhemmille äideille

Äitejä pitäisi juhlia kaikenikäisinä! Mitä kannattaa antaa äidille, jolla on monen vuoden viisaus?

Olette varmasti keränneet vuosien varrella monia kauniita yhteisiä muistoja, joten käytä niitä ainutlaatuisen muistoesineen luomiseen:

  • Henkilökohtainen valokuvatyyny tai -tyyny.
  • Henkilökohtainen tarjotin
  • Kangaspainatus, joka on ylpeänä hänen kodissaan
  • valokuvalla varustettu avaimenperä, jonka hän voi ottaa mukaansa kaikkialle.