Luo jokainen lahja omalla kuvalla tai tekstillä.

Lähetä lahja suoraan vastaanottajalle.

Lisää mukaan ilmainen tervehdyskortti.

Luo jokainen lahja omalla kuvalla tai tekstillä.

Lahja meiltä on aina uniikki sillä sinä olet luonut sen itse. Löydät meiltä varmasti täydellisen lahjan jokaiseen tilaisuuteen kuten myös niihin pieniin hetkiin kun haluat vain sanoa kiitos tai kertoa jollekin, että ajattelet heitä.

Lähetä lahja suoraan vastaanottajalle.

Jos haluat yllättää perheenjäsenen, ystävän tai kollegan, mutta et voi nyt tavata heitä niin lähetä lahja suoraan heidän osoitteeseensa, monet lahjoistamme mahtuvat jopa postiluukusta.

Lisää mukaan ilmainen tervehdyskortti.

Ostoskorissa voit lisätä lahjan mukaan ilmaisen tervehdyskortin, johon voit kirjoittaa henkilökohtaisen viestin ja paljastaa keneltä lahja on.

Kummisetä ja kummiäiti ovat tärkeitä ihmisiä lapsen elämässä. Suunnitteletpa ristiäisiä tai haluat vain kiittää heitä heidän tuestaan, olet varmasti tullut oikeaan paikkaan. Kiitä heitä henkilökohtaisella lahjalla muokkaamalla sitä valokuvalla ja/tai tekstillä.

121 Lahjat

Olet nähnyt 48 / 121 lahjaa

Kummiksi pyytäminen

Onko suunnitelmissasi pyytää jotakuta lapsesi kummiksi? Voit tietysti tehdä sen vain kysymällä, mutta myös pienokaisesi voisi tehdä sen puolestasi aivan ainutlaatuisella tavalla. Miten olisi vauvan body, jossa lukee: Haluatko olla kummini? Bodyjen lisäksi meillä on myös suklaarasioita ja kaiverrettuja laseja, joihin voit lisätä kummin nimen, ja tehdä lahjasta todella henkilökohtaisen.

Kummin virallinen merkitys

Kummi tunnetaan alunperin hengellisenä ohjaajana eli "sponsorina" (latinan sanasta spondere "luvata"). Kummisetä ja kummitäti ovat rooleja, jotka liittyvät kristillisessä perinteessä kasteeseen. Kirkolla on kummeille joitakin sääntöjä. Luterilaisessa kirkossa kummin tulee esimerkiksi kuulua kirkkoon. Sen lisäksi kummin tulee olla käynyt rippikoulu ja olla konfirmoitu. Perinteisesti kummiksi valitaan kastettavan lapsen sukulainen, kuten setä tai täti.

Kummin rooli

Yksi kummin tehtävistä on toimia kastetilaisuuden todistajana. Kummisedän ja kummitädin tehtäviin kuuluu myös huolehtia lapsen kristillisestä kasvatuksesta yhdessä vanhempien kanssa. Kummin rooli ei kuitenkaan ole laillisesti sitova. Kummeilla ei siis ole mitään laissa määrättyjä lisäoikeuksia tai velvollisuutta huolehtia kummilapsesta. Kummisetänä tai kummitätinä sinusta ei automaattisesti tule kummilapsen laillista huoltajaa, jos lapsi menettää vanhempansa. Tärkeintä on, että kummi on lapselle hyvä esikuva ja turvallinen aikuinen.

Kummit 2024-luvulla

Paljon on muuttunut vuosien mittaan. Nykyään monet vanhemmat pyytävät kummeiksi sukulaisten lisäksi myös ystäviä. Lisäksi lapselle voidaan nimetä kummi tai niin kutsuttu tukiaikuinen, vaikka lasta ei kastettaisikaan. Kummeja voi myös olla useampia. Joka tapauksessa kummin rooli on kunniatehtävä: vanhemmat luottavat sinuun ja haluavat sinun muodostavan läheisen siteen kummilapseen.

Kummi vai sponsori?

Jos sinua pyydetään kummiksi, se ei tietenkään tarkoita, että sinun odotetaan tästä eteenpäin toimivan kummilapsen toisena äitinä (tai isänä). Kummina haluat ehkä kuitenkin tehdä hiukan enemmän kummilapsesi eteen. Monet kummit viettävät säännöllisesti aikaa kummilapsensa kanssa, he voivat esimerkiksi ostaa kummilapselle kivoja vaatteita tai lahjoja, ja joskus he jopa säästävät hieman rahaa lapselle tulevaisuutta varten. Tämä ei missään tapauksessa ole velvoite, mutta monet kummit ovat ylpeitä kummiudestaan ja haluavat tukea kummilastaan monin tavoin.

Kummiksi pyytäminen

Jos haluat pyytää jotakuta kummiksi, mitäpä jos tekisit sen persoonallisella tavalla yksilöidyn lahjan avulla. Meillä on tarjolla erilaisia kivoja lahjoja, joihin sisältyy pyyntö toimia kummina. Voit myös lisätä nimen kaikkiin lahjoihimme, jolloin lahjasta tulee todella henkilökohtainen.

Kiitä kummia lahjalla

Haluaisitko kiittää jotakuta kummiksi ryhtymisestä? Voit tehdä sen hauskalla ja yksilöllisellä lahjalla, jossa on sydämellinen viesti ja kummin nimi.

Suosituimmat lahjat kummin kiittämiseksi ovat: